Kwartiermakers in de Bouw

Laatste nieuws

Times flies, el tempo vuela, de tijd vliegt

Herinnert u het zich nog? Vakantie vieren op de camping aan de Costa Brava?

Lekker rennen en dollen met een internationale ‘gang’ van kinderen. Tot laat in de avond met zaklampen tussen de tenten en caravans sjouwen terwijl onze ouders Spaanse wijnen dronken met de ouders van onze vakantievrienden. We hadden de tijd van ons leven. Net voordat het nieuwe schooljaar weer begon was er eerst weer die complete volksverhuizing langs de Route de Soleil. Duizenden Nederlands gezinnen met handdoeken vastgeklemd in de achterramen, cassettebandjes met complete Henk Elsink en Wim Sonneveld oudejaarsconferences zakten weer af richting thuisland. Eenmaal thuis begon het schrijven van brieven zonder hartjes naar Juan in Spanje en met veel hartjes naar Frederieke in Duitsland.

Skottelbraai en wifi

Nu, 40 jaar later, vragen mijn kinderen eerst of waar wij naar toe gaan “toch echt wél” wifi is? Wij staan nu met onze Knaus Interliner op een moderne mooie camping aan de Costa Brava vlakbij het plaatsje Cambrils. We hebben airco in de caravan, net zoals iedereen een skottelbraai en voor zes man free wifi. Als we geen wifi hadden, was het onmogelijk om de capriolen van de oudste zoon Daan 215 km verderop op Palma de Mallorca te volgen. En kon ook mijn partner Jolanda onmogelijk via FaceTime aan dochter Julia instructies geven die op een afstand van 1235 km thuis de oven tracht aan te steken en om assistentie vraagt bij het instellen van Apple TV. Zonder Wifi was het voor de rondrennende kids onmogelijk geweest om elkaar op de hoogte te houden met SnapChats en Instagram-updates. Wat saai zou het allemaal zijn? Vanaf nu behoren volgens de piramide van Maslov wifi en batterijen officieel tot de eerste levensbehoeften.

Let op, over 40 jaar zijn wij met z’n alle Co2 Neutraal, leven en werken wij in een gerobotiseerde wereld en hunkeren we ongetwijfeld naar die ouwerwetse camping aan de Costa Brava van 2017.

Column staat ook op: https://www.cobouw.nl/bouwbreed/blog/2017/8/times-flies-el-tempo-vuela-de-tijd-vliegt-101251432


Category: