Kwartiermakers in de Bouw

Laatste nieuws

KMIDB betrokken bij winnend politieconcept

‘Modulaire cellenblokken’ van Wouter van Dam is één van de drie winnaars van de innovatieve challenge van de politie en Bouwend Nederland. Vanuit Kwartiermakers in de Bouw is Brigitte Berends bij de ontwikkeling van het concept betrokken geweest.
De innovatieve challenge was op touw gezet om innovatieve (deel)oplossingen voor de huisvesting van de politie tot stand te brengen. Er is gezocht naar innovatieve ideeën, concepten en oplossingen voor de politieposten en teambureaus. Uit de 76 inzendingen die dit heeft opgeleverd, zijn zes uiteindelijk finalisten gekozen.

Zes finalisten
Tijdens de zogenoemde Boostcamp presenteerden de zes finalisten hun inzending met een inspirerende pitch. De ideeën zijn vervolgens in deelsessies ‘geboost’. De jury heeft, na beraad, uit de zes finalisten drie winnaars gekozen. Behalve het concept van Van Dam waren dit ‘Cubes in a Box’ en ‘The NEXT Agency’. Daarnaast is tijdens de perspectiefsessies dieper ingegaan op de opgave rondom de teambureaus en de politieposten en de wijze waarop innovatieve oplossingen voor de politie ook relevant kunnen zijn voor andere organisaties.

Kijk ook voor het videoverslag van de pitch van Wouter en Brigitte, via deze link


Category: