Kwartiermakers in de Bouw

Laatste nieuws

KMIDB in Cirkelstad!

Veel gemeenten omarmen in toenemende mate circulariteit. Maar voor een circulaire economie moet het roer écht om. En dan is al snel de vraag ‘hoe doe je dat?’ ‘Welke stappen zijn daarvoor nodig en hoe moeten we circulariteit eigenlijk in projecten integreren?’

Op deze en nog veel meer vragen helpt Kwartiermakers In De Bouw (KMIDB) gemeenten bij het vinden van antwoorden. “Je ziet”, licht Brigitte Berends toe, “gemeenten nu heel vaak nog worstelen om met circulariteit aan de gang te gaan. En wij kunnen ze daarbij helpen.”
Kwartiermakers In De Bouw is daarvoor aangesloten bij Cirkelstad. Dit initiatief, ontstaan tussen publieke én private ondernemers, faciliteert publieke en private koplopers in de regio. Dat doet Cirkelstad door een bestuurlijk en operationeel netwerk te verbinden, 10 jaar aan ervaringen te delen via de Cirkelstad Academie, en gezamenlijk op te trekken in de betreffende regio met periodieke afstemming om impact te genereren.
Contact
“Wij zoeken dus contact met gemeenten die echt aan de gang willen”, benadrukt Berends die samen met Karlijn Bakker Oost-Nederland als werkgebied heeft. Peter Linders neemt op zijn beurt Brabant onder zijn hoeden. Kwartiermakers In De Bouw maakt het onderwerp concreet door onder andere workshops te organiseren, zogenoemde community’s of practice op te zetten en partijen rond projecten met elkaar te verbinden. Berends: “We helpen gemeenten ook bij het formuleren van de juiste uitvraag.”
Wilt u meer informatie? Neem dan contact op met Brigitte Berends, 06-50622616 of Peter Linders, 06-53406221. Kijk ook eens op www.cirkelstad.nl


Category: , ,