Kwartiermakers in de Bouw

Laatste nieuws

Wijkaanpak met Maptable

Op woensdag 24 januari kwamen zo’n 50 wethouders en bestuurders van woningcorporaties uit Utrecht bij elkaar voor een gesprek over de duurzaamheidsopgave. De bijeenkomst werd georganiseerd vanuit de U16 samenwerkende gemeenten en RWU samenwerkende corporaties.

Eén van de sprekers was kwartiermaker Arthur Lippus van team SNEL. “Samen met onder andere Stedin, RWU woningcorporaties, Geodan, Kwartiermakers in de Bouw, de U16 gemeenten en de provincie Utrecht demonstreerde hij hoe beschikbare woningvoorraad informatie gebundeld zichtbaar wordt in een MapTable.

Alle informatie transparant gebundeld zichtbaar, waardoor inzichten ontstaan on gericht aan de slag te gaan in kansrijke gebieden. Je ziet snel welke soort woningen er staan, hoe de staat van onderhoud is, wat de achtergrond van de bewoners is en wat de plannen van Stedin zijn met bijvoorbeeld de gasleidingen. In Woerden gebruikten we twee jaar geleden een prototype van de MapTable. Mede door de slimme keuze voor het Schilderskwartier hebben we nu een best practice.”

Zelf aan de slag met de MapTable? Dat kan! De MapTable staat bij ANNE, op het Jaarbeursplein. Neem contact op met Arthur (arthur.lippus@kmidb.nl) om een afspraak te maken.


Category: ,